18 Nisan 2010 Pazar

YEŞİL ZEYTİN YAPIMI


sağdaki çizme ,soldaki kırma zeytin
KIRMA ZEYTİN
Yeşil zeytini çekiçle ezmeden kırın üzerine su doldurun suyunu bir gün arayla değiştirin acısı çıksın Zeytinler tatlanınca limon tuzu ve tuz koyun suyuna ekşiyi ve tuzu çektikten sonra yemeye başlayabilirsiniz
ÇİZME ZEYTİN
zeytinleri üç yada dört yerinden çizin üzerine su doldurun suyunu bir gün arayla değiştirin acısı çıksın Zeytinler tatlanınca limon tuzu ve tuz koyun suyuna ekşiyi ve tuzu çektikten sonra yemeye başlayabilirsiniz
kırma zeytinden daha çok dayanır çizme zeytin, kola şişesine koyun suyu değiştirmeyin ihtiyacınız olduğu zaman suyunu değiştirin tatlansın,suyunu değiştirmeden bir sene duruyor

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: