27 Nisan 2010 Salı

KADIN BUDU KÖFTE


MALZEMELER
500 gram kıyma
Maydanoz
2 Yumurta
1 çay bardaği kadar pirinç
Tuz, karabiber
1 çorba tabağı kadar un

Galeta unu

YAPILIŞI
Kıymanın yarısı biraz sıvı yağda kavurdum. Kavrulan kıyma soğuduktan sonra kalan çiğ kıymaya ilave ettim Haşlanıp soğutulmuş pirinç, yumurta, rendelenmiş soğan, maydanoz ve baharatları koydum ve iyice yoğurdum bir süre dinlenmeye bıraktım sonra köfte şekli verdim
Un, çırpılmış yumurta ve galeta unu ayrı ayrı kaplara konur. Köfteler önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızarttım. Kızaran köfteler fazla yağını çeksin diye önce havlu kağıt üzerine alınır. Daha sonra arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis edilir.AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: