27 Nisan 2010 Salı

KAKAOLU DİKDÖRTGEN PASTA



P,D,Ç,S,ETKİNLİĞİ ev sahibi
http://mutfaktelasi.blogspot.com/

üst kat komşumun oğlunun doğum günü için yaptım pastayı 30 kişiye yetti gördüğünüz pasta MELİH 8 yaşına girdi sağlıklı mutlu başarılı bir ömür diliyorum
MALZEMELER:

Kek için:

5 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıcak su

1 paket kakaolu puding

1 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı nişasta

1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt veya su 1 tatlı kaşığı nescafe,

Ara kreması için:

5 su bardağı süt

10 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

4 yemek kaşığı un
2 yumurta

1 paket vanilya

bir paket labne peyniri

Üst kaplama için:

1 paket içinden 2 poşet çıkıyor kremşanti kakaolu

1, su bardağı süt

sade krem şanti 1 poşet bir çay bardağı süt süsleme için

damla çikulata

YAPILIŞI:

Kek için; yumurta, şeker ve sıcak suyu çırpın.
Puding, kakao, nişasta, un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın.Sıvı karışıma toz karışımı ekleyin ve karıştırın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye harcı yayın dikdörgen tepsi kullandım ve 180 derecede pişirin kremayı hazırlayın. Bunun için; şeker, un, nişasta,kakao ve yumurtayı bir tencereye alın.Bu karışıma soğuk sütü yavaş yavaş ve karıştıra karıştıra ilave edin.Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak pişirin.Pişen kremayı ocaktan alıp, labne peyniri ve vanilya ilave edin peynir eriyene kadar karıştırın.Keki ıslatmak için; su,nescafe ve şekeri karıştırın keki ortadan ikiye bölün ıslatın.Kremayı kekin bir parçasına yayın,üzerine ikinci parçayı koyup her tarafını kaplayın.Üst kaplaması için; kakolu krem şantiyi süt ile çırpın ve pastayı kaplayın.süslemelerde beyaz şanti hazırlaıp onunla süsledim en son damla çikulata serpin dolapta en az bir gün bekletinAFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: