8 Nisan 2010 Perşembe

KARNABAHAR TURŞUSU




MALZEMELER


Karnabar1tane

Kırmızı lahana 1tane

SUYU İÇİN


sarımsak


Tuz 1,5 çay bardağı irisinden


Sirke 2 su bardağı

Limon tuzu 2 yemek kaşığı

Nohut

2,3 yemek kaşığı şeker


YAPILIŞI


Karnabaharı dallara ayırın yıkayın.kırmızı lahanayı istediğiniz büyüklükte kesin

Kavanozun dibine 10 ,tane nohut koyun ,karnabahar ve lahanayı yerleştirin.


Suyunu hazırlayıp kavanoza boşaltın,üzerine maydanoz koyun,kapağını kapatın.


15 ,20 gün sonra yiyebilirsiniz .

isteyen hazır turşuyapla suyunu hazırlayabilir.

AFİYETOLSUN




Hiç yorum yok: