16 Nisan 2010 Cuma

KARNIYARIK


MALZEMELER

· 10 boy patlıcan

· 2 orta boy soğan

· sarımsak

· 250 g kıyma

· sivri biber

· 3 domates

· 1/2 demet maydanoz

· 1 çorba kasığı salça

· yağ

· tuz

· karabiber



YAPILIŞI:

Tavaya sıvı yağı alın, doğranmıs soğanı ve sarımsağı ilave edin pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kavurun.rendelediğiniz domatesleri koyun biraz kaynasın Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip atesten alin.
Patlıcanları alacalı soyun.orta kısımını çizin tuzlu suda bir süre bekletin, sonra yıkayıp kurulayın Kızgın yağda arkalı onlu kızartın. Fırın tepsisine alın.Patlıcanların çizdiğiniz kısımlarını çay kaşığı yardımıyla genişletin Kıymalı harcı bu yarıklara doldurun kenarlarına isterseniz patates, biber kızartıp sıralayınSalcayi 1 bardak suyla sulandırıp patlıcanların üzerine gezdirin.önceden ısıtılmış 180 derece fırında pisirin.aralarına patetes dilimleri ve biber kızartıp koyabilirsiniz.
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: