21 Nisan 2010 Çarşamba

KIRMA BÖREK ( pileli börek )




MALZEMELER
3 adet hazır yufka (Dikdörtgen küçük boy fırın tepsisi için) Tepsiniz büyükse 5,6 yufka da kullanabilirsiniz.
200 gr böreklik peynir veya çökelek
1 yumurta
1 çorba kasesi yoğurt
tuz , sıvıyağ





YAPILIŞI- Yufkanızı tezgahın üzerine açıp, az miktarda sıvıyağla her tarafını yağlayın.çöelekten serpiştirin.yufkayı ortada kesin,isterseniz kesmedende yapabilirsiniz çökelek serpiştirdiğiniz yufkanızı her iki ucundan büzerek iki kenarını birbirine yaklaştırın. Peynirler dışarda kalacak. (Resimdeki gibi) Yufkanızı üç parmak eninde keserek yağladığınız tepsiye yerleştirin1 çorba kasesi yoğurdun üzerine 1 yumurta kırın. Az miktarda tuz ekleyip iyice çırpın.- Bu karışımı bir yemek kaşığı yardımıyla böreğin üzerine dökerek sürün. Her tarafının eşit miktarda olmasına özen gösterin. 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
AFİYETOLSUN



Hiç yorum yok: