18 Nisan 2010 Pazar

KIYMALI PATATESLİ BÖREK















MALZEMELER
5 yufka
2 yumurta
1 şişe maden sodası
1 çaybardağı sıvıyağ

KIYMALI PATATESLİ İÇ
100 gram kıyma
1 tutam maydonoz
2tane soğan
2 orta boy patates (çiğden rendelenmiş)
Tuz, karabiberYAPILIŞI

Kıymayı çok az yağ ilave ederek teflon bir tavada kavurun.doğradığınız soğanı rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız patatesi ilave edip kavurmaya devam edin Tuzunu karabiberini koyun. Maydonozu incecik kıyıp kıymaya ilave edin.Önce fırın tepsinizi yağlayın. 1 yufkanın tamamını tepsiye yayın. Yufkanın fazlası tepsinizin kenarlarında dışarı sarkacak.Diğer iki yufkayı elinizle küçük parçalara bölün.tepsiye yerleştirinYumurtaları çırpın, sodayı ilave edin Bolca bir sos elde edeceksiniz. bir kaşık yardımıyla sostan dökün yufkalara , iç malzemeyi koyun. Üzerine diğer iki yufkayı parçalayın tepsinin kenarından sarkan yufkayla böreğin üzerini kapatın dilimleyip kalan sosu üzerine dökün 200 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,vaktiniz varsa en az 1 saat buzdolabında bekletin

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: