18 Nisan 2010 Pazar

KOLAY BAKLAVA





MALZEMELER


hamuru için:2 yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı süt,2 çay kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı sirke,1 paket kabartma tozu,4 su bardağı un

açarken:nişasta

İÇİ İÇİN

ceviz ve 250 gr tereyağı

ŞERBET

3 su bardağı su,3 su bardağı şeker ve birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI
hamur yoğrulduktan sonra 10 ar 10 ar şeklinde beze yapılarak 3 e ayrılır.sonra ceviz büyüklüğünde tutulan bezeleri 10 tanesi çay tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılarak üst üste konur sonra ,hepsi birlikte tepsimizin büyüklüğünde açılır ve arasına ceviz serpilir, bu işlem 3 kez yapıldıktan sonra istediğiniz şekilde kesilir ve üzerine erimiş tereyağı döküldükten sonra fırına verilir,daha sonra baklava soğuk şerbeti ise sıcak bir şekilde üzerine dökülür.bayram için kolay bir tatlı ,AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: