MALZEMELER- HAMUR İÇİN
4 su bardağı un
1 su bardağı un açmak içinYaş maya yarım paket yada kurumaya bir yemek kaşığı
1Yemek kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
Ilık su
YAPILIŞI
Biraz ılık suda maya,şeker eritilip sıvıyağ,tuz eklenir un ve ılık su ilavesiyle yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması için oda sıcaklığında 1saat kadar bekletilir.
İçini hazırlamak için soğan,sivri biber,domates ve sarımsak ince kıyılıp kıymaya eklenir 1kaşık salça,biraz sıvıyağ tuz baharatta ilave edilip karıştırılır.biraz su koyup malzemeyi cıvık hale getirelim,Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak oval şekilde açılır iç malzemeden üzerine konulup yayılır ve hamurun kenarlarında içe doğru 1cm.kapatılıp uç kısımları birleştirilir,yağlanmış tepsiye sıralayıp 230 dereceli fırında pişirilir.fırından çıkarıncada üzerini yağlayın 8 tane pidemiz oluyor verdiğim malzemeden,
AFİYETOLSUN
Biraz ılık suda maya,şeker eritilip sıvıyağ,tuz eklenir un ve ılık su ilavesiyle yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması için oda sıcaklığında 1saat kadar bekletilir.
İçini hazırlamak için soğan,sivri biber,domates ve sarımsak ince kıyılıp kıymaya eklenir 1kaşık salça,biraz sıvıyağ tuz baharatta ilave edilip karıştırılır.biraz su koyup malzemeyi cıvık hale getirelim,Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak oval şekilde açılır iç malzemeden üzerine konulup yayılır ve hamurun kenarlarında içe doğru 1cm.kapatılıp uç kısımları birleştirilir,yağlanmış tepsiye sıralayıp 230 dereceli fırında pişirilir.fırından çıkarıncada üzerini yağlayın 8 tane pidemiz oluyor verdiğim malzemeden,
AFİYETOLSUN
5 yorum:
Bu harika bir tarifmiş, Müjgancım.Hem ev yapımı ,hemde mizler gibi.Eline sağlık.
kıyma ne kadar olacak
ne kadar pide yapacaksanız o kadar azsa 250 grm yeterli
sıvı yağ ne kadar olacak
kıyma yağlıysa 2 yemek kaşığı yeterli değilse 4 yemek kaşığı
Yorum Gönder