13 Nisan 2010 Salı

KURU PATLICAN DOLMASI



MALZEMELER
1su bardağı pirinç

1 adet iri soğan

2 büyük boy domates rendesi

1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası

tuz

yarım çay kaşığı kimyon

kırmızı biber

kara biber

zeytin yağı

1dizi kuru patlıcan


YAPILIŞI

Patlıcanları kaynar tuzlu suya bastırın 10 dakika kadar haşlayın . sonra sudan çıkartıp soğuk su ile çalkalayıp süzdürün.patlıcan dışındaki malzemelerle dolmamızın içini hazırlıyalım Patlıcanları hazırlamış olduğunuz olduğunuz içle ile doldurun çok sıkı doldurmayın pirinçleri tencereden toplarsınız,bir tencereye dizin. Üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edip hafif isida su cekilene kadar pisirin.Suyu cekilince bir servis tabagina alip sogumaya birakin.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: