MALZEMELER
1su bardağı pirinç
1 adet iri soğan
2 büyük boy domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
yarım çay kaşığı kimyon
kırmızı biber
kara biber
zeytin yağı
1dizi kuru patlıcan
Patlıcanları kaynar tuzlu suya bastırın 10 dakika kadar haşlayın . sonra sudan çıkartıp soğuk su ile çalkalayıp süzdürün.patlıcan dışındaki malzemelerle dolmamızın içini hazırlıyalım Patlıcanları hazırlamış olduğunuz olduğunuz içle ile doldurun çok sıkı doldurmayın pirinçleri tencereden toplarsınız,bir tencereye dizin. Üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edip hafif isida su cekilene kadar pisirin.Suyu cekilince bir servis tabagina alip sogumaya birakin.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder