13 Nisan 2010 Salı

PATATESLİ POĞAÇA





ETKİNLİK İÇİN BİR TARİF DAHA HAZIRLADIM




2 bardak süt

2 yumurta,birinin sarısı üzeri için

1 çay bardağı şeker

1 yemek kaşığı maya

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un


İÇİ İÇİN
3 Tane haşlanmış patates

maydanoz

tuz

YAPILIŞI

Mayayı bir yemek kaşığı şekerle 1 çay bardağı ılık su ilave ederek karıştırın 10 dakika beklesin kabarması için,yoğurma kabına yumurtaları 1çay bardağı şekeri,sütü, kabarmış olan mayayı karıştırın aldığı kadar un koyarak toparlanabilir yumuşaklıkta hamur yapın

1saat kadar mayalanmasını bekleyin.patatesleri küp küp doğrayın maydanozuda doğrayın tuz ve kara biberi ilave edip karıştırın.

hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparın yuvarlak olarak elinizle açın ortasına patatesli içten koyun bohça gibi kapatın kapanan taraf alta gelecek şekilde tepsiye sıralayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün 220 derece ısıtılmış fırında pişirin.


AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: