MALZEMELER
1 paket etimek
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
KREMASI İÇİN
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
2 şeftali püresİ
YAPILIŞI
Şekerden 2kaşık ayırın, suyla şekeri bir tencereye alıp ocağın altını açın. Şerbetini kaynatın çok koyu olmasın.2kaşık şekeri ayrı bir tavada karamelize yapın kaynayan şerbetin içine karıştırın Etimekleri bir borcama döşeyip, şerbetle ıslatın.Bir tencereye süt, margarin unu şeker ve vanilyayı koyup Muhallebi kıvamına gelene kada pişirin. Pişen muhallebiyi ılımaya bırakın. sonra mikserle güzelce çırpın. Ne kadar uzun çırparsanız, kıvamı o kadar güzel olur. Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün,soğuduktan sonra şeftali püresini bıçak yardımıyla üzerine dağıtın soğuk servis yapın.benim şeftaliler derin dondurucudan isterseniz çileklide yapabilirsiniz .
AFİYETOLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder