21 Nisan 2010 Çarşamba

TAVUK SARMA ISPANAKLI







MALZEMELER

6 adet göğüs eti (dövülerek inceltilmiş)

250 gram ıspanak

1 adet soğan

1havuç

1 çay kaşığı karabiber

sıvı yağ ,tuz

kaşar rendesi

KIZARTMAK İÇİN

2 Yumurta

un

galeta unu

yağ

YAPILIŞI
Bir tencerede küçük doğranmış soğanlar 2 kaşık yağda hafifçe sarartılır. Ispanaklar küçük doğranıp eklenir. Hepsi beraber suyunu çekene kadar kavrulur.rendelenen havuçuda ekleyip kısık ateşte kavurun İsteğe bağlı tuz ve karabiber eklenir. Pişirdiğimiz ıspanaklı harçtan piliç göğüslerinin ortasına konup üzerine kaşar koyup sigara böreği gibi sarılır. Kürdan batırarak kapatılır. Yumurtaları çırpın tavuk sarmaları önce una sonra yumurtaya daha sonra galata ununa bulayıp bol yağda kızartın ocak çok harlı olmasın çiğ kalır sonra tavuklar..yanında pilavla servis yaptım
AFİYETOLSUN












Hiç yorum yok: