MALZEMELER
2 patlıcan
1 çay bardağı un
1 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Patlıcanları iyice yıkadıktan sonra kurulayın. közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayarak bir kaseye alın. Maydanozu ince kıyıp patlıcana ilave edin. Üzerine kaşar peyniri, un, tuz, karabiber, yumurta ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımdan küçük parçalar koparıp uzun yassı şekil verin. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın
Sıcak yiyin soğuyunca güzel olmuyor
AFİYETOLSUN..
6 yorum:
köfteler harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
çOK LEZİZ GÖZÜKÜYORLAR,ELLERİNE SAĞLIK..
DENEMEK LAZIM MUTLAKA..
AFİYET OLSUN.
MUTLU PAZARLAR DİLİYORUM..
SEVGİLER..
Patlıcanla yapılan reçeteler çoğaldıkça seviniyorum,ne kadar güzel görünüyorlar:)
Ellerine sağlık arkadaşım.
Kalbi sevgi ve selamlarımla
Ablacim nefis bir görüntü hiç yenmez mi bu lezzet,elcezine saglik,öpüyorum seni.
bayılırım zaten patlıcanla yapılan herşeye bayılırım ellerine sağlık canım
mutlu haftalar
patlıcan sever biri olarak bayılıyorum bu köftelere arkadaşta yedim yapmak nasip olmadı ilk fırsatta tabi yaz gelince yapacağım
sevgiler
Yorum Gönder