11 Aralık 2010 Cumartesi

PATLICAN KÖFTESİ

MALZEMELER

2 patlıcan
1 çay bardağı un
1 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

YAPILIŞI

Patlıcanları iyice yıkadıktan sonra kurulayın. közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayarak bir kaseye alın. Maydanozu ince kıyıp patlıcana ilave edin. Üzerine kaşar peyniri, un, tuz, karabiber, yumurta ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımdan küçük parçalar koparıp uzun yassı şekil verin. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın

Sıcak yiyin soğuyunca güzel olmuyor

AFİYETOLSUN..


..

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

köfteler harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

çOK LEZİZ GÖZÜKÜYORLAR,ELLERİNE SAĞLIK..
DENEMEK LAZIM MUTLAKA..
AFİYET OLSUN.
MUTLU PAZARLAR DİLİYORUM..
SEVGİLER..

Cafe Pepela dedi ki...

Patlıcanla yapılan reçeteler çoğaldıkça seviniyorum,ne kadar güzel görünüyorlar:)
Ellerine sağlık arkadaşım.
Kalbi sevgi ve selamlarımla

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ablacim nefis bir görüntü hiç yenmez mi bu lezzet,elcezine saglik,öpüyorum seni.

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım zaten patlıcanla yapılan herşeye bayılırım ellerine sağlık canım
mutlu haftalar

Sevil Şahin dedi ki...

patlıcan sever biri olarak bayılıyorum bu köftelere arkadaşta yedim yapmak nasip olmadı ilk fırsatta tabi yaz gelince yapacağım
sevgiler