27 Nisan 2012 Cuma

PATATES MANTISI




















MALZEMELER
5 tane haşlanmış patates
yoğurt
2 diş sarımsak
tuz


ÜZERİ İÇİN 
250 gram kıyma 
2 kuru soğan (büyükse 1 tane yeterli )
tuz,karabiber ,pul biber
2 diş sarımsak
sıvı yağ
YAPILIŞI
haşladığımız patatesleri soyup  küp şeklinde doğrayalım  sarımsağı ezip içine tuz yoğurdumuzu koyup patateslerin üzerine döküp karıştırın 
soğan sarımsakları doğrayıp  tavaya alalım ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda  az kavuralım kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim  baharatları ilave edp karıştırın ocağı kapatın hazırlamış olduğunuz yoğurtlu patatesin üzerine dökelim 
not: ben patatesi servis tabaklarına koyduktan sonra  kıymayı üzerine paylaştırdım

4 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

HARİKA BİR TARİF, ÇOKTA KOLAYMIŞ.ELİNE SAĞLIK,MÜJGANCIM.

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık ablacım
sevgilerimle

zeymuran dedi ki...

benım en sevdıgım mantı türlerındendır ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor

SERAP dedi ki...

Ilginc ve bir okdarda pratik…
Paylasimdan dolayi tebrikler..Berlindne sevgiler