2. izmirli yemek blogu yazarları buluşmamız serap arkadaşımın http://lezzetlisomunlar.blogspot.com/evinde gerçekleştirmiştik kabak sıyırmayı serapcım yapmıştı orada yedim bayıldım o gün bu gün sıkça yapar oldum bir çok arkadaşım deneyip paylaştı bende bu gün yayınlıyorum, arkadaşım tekrar ellerine sağlık.
Malzemeler
6 adet sakız kabak
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
1,5 limonun suyu
2 kahve fincanı kadar pirinç
1 demet dereotu
Tuz
Zeytinyağı
Su
Yapılışı
Kabakları yıkayın ve tepelerini kesin. Ucu tırtıklı jülyen soyucuyla her bir kabağı çekirdeklerine gelene kadar sıyırın. Yani kabağın kendi boyunda spagettiler elde edeceksiniz (jülyen soyucunun diğer düz salatalık soyuculardan tek farkı, bıçağının tırtıklı oluşudur, böylelikle sebzeleri spagetti makarna formunda rendelemektedir) Eğer jülyen soyucunuz yoksa, böyle tek tek spagetti formuna getirmeniz oldukça meşakkatlidir, o nedenle kabak sıyırma tarifini uygulamanızı öneririm. Bu soyucuyla sıyırma işini, limon suyunu koyduğunuz bir kabın içine yapın ki kabaklar pişirme işlemine geçene kadar limonu biraz çeksin. Sıyırma işi bitince bir karnıyarık tenceresinin dibine zeytinyağını koyup üzerine yemeklik doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarmısakları ekleyin. Limon suyuyla birlikte kabakları tencereye yayın, üzerine tuzunu, şekerini ve pirincini de koyup harlı ateşe oturtun. İki-üç dakika sonra yemeğinize içindeki pirinçlerin şişmesi için biraz su ekleyin. Yemeğiniz piştiğinde içinde su kalmamalıdır, ona göre ayarlayın. Yemeğinizi ateşten almaya yakın ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve biraz sonra ateşi kapatın.
9 yorum:
Çok severim ellerinize sağlık:))
Güzel tarif gerçekten. Deniyeceğim. Paylaşım için teşekkürler. Sevgiler.
ellerine sağlık ben de dün yapmıştım:)) 15 gün de bir soframızda artık:) Serapçığıma burdan da bir kez daha teşekkürler. sevgiler canım
Sıyırtmya bayılıyorum ama Serap gibi jülyen yapmazdım.Artık devamlı kabağı bu şekilde pişiriyorum.Seninde ellerine sağlık,Müjgancım.
Ben de çok severim.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)
kabak içlerim var evde bende değerlendireyim barii ellerine sağlık seninki çok güzel olmuş
canan,örgü çantam ,özlem turan ,ıhlamurcum,pembe kekik,sarı mutfak hande hepineze güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum
sevgiler
Nefis görünüyor müjgan abla ellerin dert görmesin sevgilerimle;)
Benim favori yaz yemeğimdir. elinize sağlık.
Yorum Gönder