3 Eylül 2012 Pazartesi

KALBURA BASTI




MALZEMELER:
 1Cay bardagi erimis margarin veya tereyag
 1 Cay bardagi siviyag
 1 Cay bardagi maden suyu (SODA)
 1 Paket kabartma tozu
3,5 su bardagi un( bardağın büyüklüğüne göre unu ayarlayın)
 100 gr.kadar ceviz ici
SERBETI ICIN :
 3 Su bardagi su
 2,5 Subardagi seker
 1/2 tatli kasigi limon suyu

YAPILISI:

Ilk olarak serbeti hazirlayin, sekeri ve suyutencereye alin,kaynamaya baslayinca 10 dakika
kadar kaynatin limonu ilave edip kenara alin
 Ceviz ve un haric tüm malzemeyi cirpma teli ile
cirpin unuda ilave edip özlü bir hamur yogurun
 Hamurdan ceviz iriliginde parcalar koparin
 Rendenin iri tarafina bastirin resimdeki
gibi acin icine iri ceviz parcalari koyun
hamur kapatilarak elle hafif sallanarak
rendeden ayrilir dikkatli yapin sekli bozulmasin!!
 190 c alti üstü iyice kizarana kadar pisirin
 Firindan cikan sicak tatlinin üzerine soguk
serbeti dökün 3-5 dakika sonra tatlilari ters cevirip
diger tarafinda serbeti cekmesini saglayin
 AFIYET OLSUN

4 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Mujgancıgım eline saglık canım aldım bır tane.Sevgiler..

Unknown dedi ki...

nefis olmuş bunlar olsa da yesem sevgili müjgan. eline koluna sağlık. hayırlı akşamlar...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Müjgancım; yemekten en keyif aldığım şuruplu tatlılardandır kalburabastı. Her yıl görümcem yapar ama ben hiç yapmadım, malum yemeye korkuyoruz kilo fobisinden:) Ellerine sağlık canım benim, çok güzel görünüyorlar..

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

serapcım sende kilo diyorsan ben neyapayım :))
sevgiler