PASTA,KURABİYE,BÖREK,ET VE SEBZE YEMEKLERİ ,SALATALAR " aradığınızı bulabileceğiniz lezzetli bir blog
3 Eylül 2012 Pazartesi
KALBURA BASTI
MALZEMELER:
1Cay bardagi erimis margarin veya tereyag
1 Cay bardagi siviyag
1 Cay bardagi maden suyu (SODA)
1 Paket kabartma tozu
3,5 su bardagi un( bardağın büyüklüğüne göre unu ayarlayın)
100 gr.kadar ceviz ici
SERBETI ICIN :
3 Su bardagi su
2,5 Subardagi seker
1/2 tatli kasigi limon suyu
YAPILISI:
Ilk olarak serbeti hazirlayin, sekeri ve suyutencereye alin,kaynamaya baslayinca 10 dakika
kadar kaynatin limonu ilave edip kenara alin
Ceviz ve un haric tüm malzemeyi cirpma teli ile
cirpin unuda ilave edip özlü bir hamur yogurun
Hamurdan ceviz iriliginde parcalar koparin
Rendenin iri tarafina bastirin resimdeki
gibi acin icine iri ceviz parcalari koyun
hamur kapatilarak elle hafif sallanarak
rendeden ayrilir dikkatli yapin sekli bozulmasin!!
190 c alti üstü iyice kizarana kadar pisirin
Firindan cikan sicak tatlinin üzerine soguk
serbeti dökün 3-5 dakika sonra tatlilari ters cevirip
diger tarafinda serbeti cekmesini saglayin
AFIYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Mujgancıgım eline saglık canım aldım bır tane.Sevgiler..
nefis olmuş bunlar olsa da yesem sevgili müjgan. eline koluna sağlık. hayırlı akşamlar...
Müjgancım; yemekten en keyif aldığım şuruplu tatlılardandır kalburabastı. Her yıl görümcem yapar ama ben hiç yapmadım, malum yemeye korkuyoruz kilo fobisinden:) Ellerine sağlık canım benim, çok güzel görünüyorlar..
serapcım sende kilo diyorsan ben neyapayım :))
sevgiler
Yorum Gönder