29 Kasım 2012 Perşembe

TAVUKLU BOSTAN PATLICAN


MALZEMELER
3 adet bostan patlıcan 
3 adet domates
1 adet orta boy kurusoğan
2 adet tavuk göğsü
 yeşilbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik














YAPILIŞI
 Bostan patlıcanları enine ortadan ikiye bölün.Ortalarını dolma yapacakmış gibi oyunuz. Acılığının gitmesi için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin
Teflon bir tavaya kuşbaşı doğradığınız tavuğu alıp sotelemeye baylaşınız,tavukların rengi dönünce küp küp doğradığınız biberleri ve soğanları ilave ediniz.Kızarmaya başladığında domatesleri  ve salçasını da ekleyerek kapağı kapalı halde suyunu çekinceye dek pişiriniz.Tuz ve baharatlarını ilave ederek altını kapatın
3-Patlıcanların suyunu süzüp,kuruladıktan sonra kızgın yağda her yanı kızarıncaya kadar çevirerek kızartın.Kızaran patlıcanların içine tavuklu harçdan doldurun;üzerlerine domates ve biber koyup bir tepsiye yerleştirin ve tabanına  salçalı su dökerek fırında pişirin.
Afiyet olsun...

6 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

enfes görünüyor...
ellerine sağlık canım...

Nigar SARGIN dedi ki...

Müjgan ablacım ellerin dert görmesin nefis bir yemek :)

Unknown dedi ki...

eline sağlık arkadaşım güzel görünüyor
tavuklusunu hiç denemedim ama kulağa hoş geliyor
afiyet bal olsun

pembe kekik dedi ki...

Patlıcanla vedalaşmak çok zor değil mi? Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Çok güzel düşünmüşsün sevgiler.

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

teşekkürler gurme şirine

evet pembe kekikcim çok seviyoruz vedası zor :)) inşallah seneye devam ederiz

tombul tarifler tavuklusuda lezzetli oluyor tşkler

baharatın kızı nigarcım sağol ablam

muhabbet sofrası tşkler

sarımutfak-hande dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık