MALZEMELER
3 adet bostan patlıcan
3 adet domates
3 adet domates
1 adet orta boy kurusoğan
2 adet tavuk göğsü
yeşilbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
2 adet tavuk göğsü
yeşilbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
Bostan patlıcanları enine ortadan ikiye bölün.Ortalarını dolma yapacakmış gibi oyunuz. Acılığının gitmesi için 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin
Teflon bir tavaya kuşbaşı doğradığınız tavuğu alıp sotelemeye baylaşınız,tavukların rengi dönünce küp küp doğradığınız biberleri ve soğanları ilave ediniz.Kızarmaya başladığında domatesleri ve salçasını da ekleyerek kapağı kapalı halde suyunu çekinceye dek pişiriniz.Tuz ve baharatlarını ilave ederek altını kapatın
3-Patlıcanların suyunu süzüp,kuruladıktan sonra kızgın yağda her yanı kızarıncaya kadar çevirerek kızartın.Kızaran patlıcanların içine tavuklu harçdan doldurun;üzerlerine domates ve biber koyup bir tepsiye yerleştirin ve tabanına salçalı su dökerek fırında pişirin.
Afiyet olsun...
6 yorum:
enfes görünüyor...
ellerine sağlık canım...
Müjgan ablacım ellerin dert görmesin nefis bir yemek :)
eline sağlık arkadaşım güzel görünüyor
tavuklusunu hiç denemedim ama kulağa hoş geliyor
afiyet bal olsun
Patlıcanla vedalaşmak çok zor değil mi? Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Çok güzel düşünmüşsün sevgiler.
teşekkürler gurme şirine
evet pembe kekikcim çok seviyoruz vedası zor :)) inşallah seneye devam ederiz
tombul tarifler tavuklusuda lezzetli oluyor tşkler
baharatın kızı nigarcım sağol ablam
muhabbet sofrası tşkler
harika görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder