malzemeler
patlıcan
1 buçuk su bardağı mısır unu
tuz
sıvı yağ
sarımsaklı yoğurt sosu için;2 su bardağı yoğur
t2 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve biraz tuzlu suda bekletin. Patlıcanların boyu uzun olanlarını ortadan ikiye kesin. Sonra patlıcanları kalın olan tarafından ince tarafına doğru uzunlamasına artı şeklinde ama diplerinden ayrılmayacak şekilde dörde kesin.
Haşlanan patlıcanları sudan çıkartın ve sularının süzülmesi için bekletin.sulu kalmasın yağ sıçrar
Patlıcanları elinizle hafifçe(kalan sularını almak için ) sıkın.
Mısır ununa damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın, geniş bir kaba dökün ve patlıcanları iyice mısır ununa bulayın.
az yağ döktüğünüz tavaya sıralayın kısık ateşte kapak kapatıp iki tarafını kızartın
sarımsaklı yoğurtla servis edin
not: ben patlıcanları yazın haşlayıp difrize koymuştum
not: ben patlıcanları yazın haşlayıp difrize koymuştum
AFİYETOLSUN
4 yorum:
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. sevgilerimle,
Canım penim sayende patlıcan serime yeniler eklniyor ama ben ancak fırında deneyebileceğim. bunun lezzetini tutmaz ama:(
ellerine sağlık
haticecim çok az yağla kızarıyor 2 yemek kaşığı kadar fırındada güzel olur dene
sevgiler
Benim yan komşum da hem patlıcanı hem de baklayı böyle kızartıyor Müjgancım. Samsun'lu kendisi.. Var mı sizde de Karadenizlilik? :))Ellerine sağlık canım benim, nefis..
Yorum Gönder