6 Mart 2013 Çarşamba

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI (patlıcan balığı)



 malzemeler
patlıcan
1 buçuk su bardağı mısır unu
tuz
 sıvı yağ
sarımsaklı yoğurt sosu için;
2 su bardağı yoğur
t2 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
 Öncelikle patlıcanları alacalı soyun ve biraz tuzlu suda bekletin. Patlıcanların boyu uzun olanlarını ortadan ikiye kesin. Sonra patlıcanları kalın olan tarafından ince tarafına doğru uzunlamasına artı şeklinde ama diplerinden ayrılmayacak şekilde dörde kesin.
 Haşlanan patlıcanları sudan çıkartın ve sularının süzülmesi için bekletin.sulu kalmasın yağ sıçrar 
 Patlıcanları elinizle hafifçe(kalan sularını almak için ) sıkın.
 Mısır ununa damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın, geniş bir kaba dökün ve patlıcanları iyice mısır ununa bulayın.
az yağ döktüğünüz tavaya sıralayın kısık ateşte kapak kapatıp iki tarafını  kızartın
 sarımsaklı yoğurtla servis edin 
not: ben patlıcanları yazın haşlayıp difrize koymuştum
   AFİYETOLSUN 



4 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. sevgilerimle,

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım penim sayende patlıcan serime yeniler eklniyor ama ben ancak fırında deneyebileceğim. bunun lezzetini tutmaz ama:(

ellerine sağlık

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

haticecim çok az yağla kızarıyor 2 yemek kaşığı kadar fırındada güzel olur dene
sevgiler

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Benim yan komşum da hem patlıcanı hem de baklayı böyle kızartıyor Müjgancım. Samsun'lu kendisi.. Var mı sizde de Karadenizlilik? :))Ellerine sağlık canım benim, nefis..