22 Haziran 2013 Cumartesi

MİLFÖYDE PERDE PİLAVI













kişi sayısına göre  milföy hamuru
2 yemek kaşığı un
İç malzeme:
Pilavı:
1,5 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 1 yeme kaşığı tere yağ
Tuz
Karabiber
2 adet tavukgöğsü
Tuz
 Karabiber
200 gr kavrulmamış badem
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Badem

Yapılışı:
Pirinci yarım saat tuzlu sıcak suda bekletelim. Süzüp iyice yıkayalım. Yağı tavaya alalım pirinci kavuralım. Üzerine 2su bardağı kaynar su, tuz ve karabiberi ekleyip pişirelim. Bademlerin üzerine kaynar su ekleyip bir taşım kaynatalım, soyup ortadan ikiye bölelim. Birazını milföylerin üzerine dizmek için ayıralım.3 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya alalım bademleri ekleyip kavuralım, tavukları 3 su bardağı suda haşlayalım iyice pisince didelim. Bademlerin üzerine ekleyip kavuralım biraz tuz ve karabiber serpelim. Kızarınca tavuklarla, pilavı buluşturalım. Buzluktan çıkarıp yarım saat kadar çözülmesini beklediğimiz milföyleri az unla merdane yardımıyla olabildiğince büyük açalım. Ortasına tavuklu pilavdan  koyalım ortaya doğru kapatalım, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine kapattığımız kısım alta gelecek şekilde yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp badem dizelim 190 c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.









3 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Ah benim dükkan işleten usta arkadaşım, tatlı babaannem:) Ellerine sağlık canım arkadaşım. Hayırlı kandiller, bol kazançlar canım..

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

mmm eline sağlık gülüm:)))

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor tatlım seni takibe aldım bende beklerim sevgiler..