MALZEMELER- HAMUR İÇİN
4 su bardağı un
1 su bardağı un açmak içinYaş maya yarım paket yada kurumaya bir yemek kaşığı
1Yemek kaşığı şeker
1Tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İÇ MALZEMESİ
yarım kilo et
2 kuru soğan tuz ve baharat
ÜZERİ İÇİN
kaşar rendesi ve yumurta
YAPILIŞI
Biraz ılık suda maya,şeker eritilip sıvıyağ,tuz eklenir un ve ılık su ilavesiyle yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması için oda sıcaklığında 1saat kadar bekletilir.
etimizi soğanla birlikte kavuralım baharatları ekleyip soğumaya bıkalım
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak oval şekilde açılır iç malzemeden üzerine konulup yayılır ve hamurun kenarlarında içe doğru 1cm.kapatılıp uç kısımları birleştirilir,yağlanmış tepsiye sıralayıp 230 dereceli fırında pişirilir fırından çıkarıp üzerine yumurta kırın bazılarınada kaşar rendesi tekrar fırına verin kaşarlar eriyip yumurtalar pişene kadar ben yumurta ve kaşarlı yaptım siz hangisini isterseniz onu yapabilirsiniz yanınada ayran hadi sofraya afiyet olsun
AFİYETOLSUN
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak oval şekilde açılır iç malzemeden üzerine konulup yayılır ve hamurun kenarlarında içe doğru 1cm.kapatılıp uç kısımları birleştirilir,yağlanmış tepsiye sıralayıp 230 dereceli fırında pişirilir fırından çıkarıp üzerine yumurta kırın bazılarınada kaşar rendesi tekrar fırına verin kaşarlar eriyip yumurtalar pişene kadar ben yumurta ve kaşarlı yaptım siz hangisini isterseniz onu yapabilirsiniz yanınada ayran hadi sofraya afiyet olsun
AFİYETOLSUN
1 yorum:
Özellikle dışarıda yiyeceksek böylesini tercih ediyoruz biz de Müjgancım, malum dışarılarda kıyma olayı çok güvensiz, bildiğin yer değilse özellikle. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor..
Yorum Gönder