8 Ocak 2014 Çarşamba

DOLAMA BÖREK ( hazır yufka)





MALZEMELER
3 yufka
1 bardak su 
yarım bardak sıvı yağ
İÇİ İÇİN 
yarım kilo ıspanak 
250 grm çökelek
tuz,kara biber
ÜZERİ İÇİN 
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
3 kaşık sıvıyağ 
YAPILIŞI
ıspanakları yıkayıp doğrayalım diğer malzemelerle karıştıralım  tezgaha bir yufkayı açalım su ve yağı karıştırıp fırçayla sürelim ortadan ikiye keselim geniş tarafına ıspanaklı harcımızdan koyup saralım yuvarlayıp tepsinin ortasına koyalım diğerlerinede aynı şekilde yapıp ilk koyduğumuz yufkanın etrafına dolıyalım  üzerine yoğurt ,yumurta ve yağı karıştırıp sürelim 200 derecede pişirelim 
AFİYET OLSUN 









4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

istanbul yemek firmaları dedi ki...

istanbul yemek şirketleri

CANBOGAZDAN dedi ki...

ellerine saglik Mujgan ablacim. sen yaptiysan eminim cok lezzetlidir. sevgiler, Şeyda :)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Müjgancım; döktürmüşsün yiine canım, ellerine sağlık.. Sevgiler..