27 Şubat 2014 Perşembe

KIYMALI LAHANA KAVURMASI


MALZEMELER
100 yada 150 gram kıyma
1küçük lahana
 bas sogan
1yemek kasıgı domates salcası
1 tatli kasıgı biber salcasi
2 diş sarımısak
zeytin yağ
karabiber,tuz

YAPILIŞI

Soganlari ve  sarimsagi doğrayıp  yagda hafif kavurup kıymayi ekliyoruz..
Kiymayida orta ateste kavurmaya devam ediyoruz.
Kiyma pisince tuz ve salcalari ekleyip ocagin altini iyice kisiyoruz.
Ve yikayip dogradigimiz lahanalari ekleyip  kısık ateşte ara ara karıştırarak pişene kadar kavuruyoruz kara biber ve acı severseniz pul biber ilave edip karıştırıp ocağı kapatıyoruz

Afiyet olsun...

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ben çok severim lahanayı canım.ellerine sağlık.sevgiler.