11 Nisan 2014 Cuma

ISLAK KEK






MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz şeker (daha sonra kekin üzerine dökülecek olan sosa ilave edilecek)
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
25 gr. kakao (ufak paket)1 paket şekerli vanilin1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI
Derince bir kapta şeker (1 su bardağı), sıvıyağ, süt ve kakoyu mikserle karıştırın.
Bu karışımdan yarım su bardağı bir kenara ayırın.
Karışıma yumurtaları kırıp karıştırmaya devam edin, ardından unu kabartma tozuyla eleyip yine karıştırın ve yağlanıp hafifçe unlanmış borcama dökün.
180 C'ye daha önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Üzerine dökmek için ayrılan sosa 2 kaşık toz şekeri ve bardağı tamamlayacak kadar süt ilave edin.
Şekerler eriyinceye dek karıştırın.
Keki dilimleyin ve sosu her yanına eşit dağılacak şekilde dökün.

5 dk dinlendirdikten sonra ıslak kek servise hazır.

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem şimdi canım.ellerine sağlık.segiler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Ahhhh, gittiğim yerlerde yersem ne ala, yoksa evde bunların rüyasını bile görmüyorum Müjgancım, yoksa gelsin kilolar sonra :)))) Ellerine sağlık arkadaşım..