26 Temmuz 2014 Cumartesi

BAKLAVA YUFKASINDAN ŞÖBİYET





















MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka 800 grm (bimden aldım )
125 grm teryağ
yarım su bardağı ayçiçek yağ
200 grm ceviz iri çekilmiş
süslemek için antep fıstığı çekilmiş 


ç Muhallebisi
2 Su bardağı Süt
3 Yemek kaşığı irmik

Şurubu

4 Su bardağı Su
3,5 Su bardağı Şeker
2-3 Damla limon suyu

YAPILIŞI


Öncelikle şerbeti yapalım ki, tatlı pişene kadar soğusun.
Şekeri, suyu tencereye koyalım orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim, 5-6 dakika daha kaynattıktan , limon suyunu ekleyelim.2 taşım kaynatıp ocağı kapatalım  Soğuması için kenara alalım

iç muhallebisini hazırlayalım.
Süt ve irmiği tencereye koyalım, kaynayıp, yoğunlaşınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.


- Tereyağını eritelim, ilk yufkamızı tezgaha koyup her yerine değecek şekilde üzerine tereyağından serpelim (ben fırça yardımıyla yaptım )


3 yufkada 1 yağlayalım  15 yufkadan sonra yağlayıp küçük kareler keselim içine biraz muhallebi biraz da ceviz koyup tepsiye yerleştiriyoruz. Uçları açılmayacak şekilde üst üste koyuyoruz,kalan yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz


Tüm yufkayı bu şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirince, kalan yağı tatlıların üzerine döküyoruz
 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.

 Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirip, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerini kapatmadan  şerbetini çekmesi için bekliyoruz.antep fıstığı  tozu ile süslüyoruz


3 yorum:

aslı dedi ki...

Ellerine sağlık Müjgan Abla ☺☺

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım, afiyetle tüketilsin.
Faceden yazmıştım ama hazır gelmişken hem kızın ve torunun için tekrar geçmiş olsun.Rabbim beterinden korusun çabuk iyileşsinler inş.

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com