1 paket baklavalık yufka 800 grm (bimden aldım )
125 grm teryağ
yarım su bardağı ayçiçek yağ
200 grm ceviz iri çekilmiş
süslemek için antep fıstığı çekilmiş
ç Muhallebisi
2 Su bardağı Süt
3 Yemek kaşığı irmik
Şurubu
4 Su bardağı Su
3,5 Su bardağı Şeker
2-3 Damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti yapalım ki, tatlı pişene kadar soğusun.
Şekeri, suyu tencereye koyalım orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim, 5-6 dakika daha kaynattıktan , limon suyunu ekleyelim.2 taşım kaynatıp ocağı kapatalım Soğuması için kenara alalım
iç muhallebisini hazırlayalım.
Süt ve irmiği tencereye koyalım, kaynayıp, yoğunlaşınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağını eritelim, ilk yufkamızı tezgaha koyup her yerine değecek şekilde üzerine tereyağından serpelim (ben fırça yardımıyla yaptım )
3 yufkada 1 yağlayalım 15 yufkadan sonra yağlayıp küçük kareler keselim içine biraz muhallebi biraz da ceviz koyup tepsiye yerleştiriyoruz. Uçları açılmayacak şekilde üst üste koyuyoruz,kalan yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz
Tüm yufkayı bu şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirince, kalan yağı tatlıların üzerine döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirip, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerini kapatmadan şerbetini çekmesi için bekliyoruz.antep fıstığı tozu ile süslüyoruz
3 yorum:
Ellerine sağlık Müjgan Abla ☺☺
ellerine sağlık canım, afiyetle tüketilsin.
Faceden yazmıştım ama hazır gelmişken hem kızın ve torunun için tekrar geçmiş olsun.Rabbim beterinden korusun çabuk iyileşsinler inş.
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Yorum Gönder