bahçemdeki ağaçtan topladım turunçları
biraz uğraştırıyor ama ben çok sevdim hafif acımsı bir tadı var komşum fatma hanım yardım etti birlikte yaptık çok teşekkür ediyorum onun sayesinde bu güzel reçeli tatmış oldum
MALZEMELER
30 tane turunç
2 kilo şeker
1su bardağı turunç suyu
YAPILIŞI
Turunçları yıkayıp rendenin ince tarafından kabukların turuncu kısmını hafifçe rendeleyin. Çok derin rendelenmeyecek Portakal soyar gibi kabuğa kesikler atıp kabuklarını dilim dilim soyun.Kabukların için kısmındaki beyaz yerlerin kabarık kısmını alın. Çok derin değil. Hafifçe alınacak.Kabukları tek tek rulo şeklinde sıkıca sarın ve yorgan iğnesiyle, yorgan ipine geçirin.Bütün kabukları bu şekilde ipe dizin. Dizerken arada boşluk kalmamasına dikkat edin. Yoksa pişerken şekilleri bozulur.İplerin uçlarını sıkıca bağlayın.Tencereye yarıya kadar su koyup kaynatın. İpe dizdiğiniz turunç kabuklarını suya atıp 6-7 dakika kadar haşlayın.Suyunu döküp hemen üzerine soğuk su doldurun.Günde 2-3 kez suyunu soğuk su ile değiştirerek kabukların tatlanmasını sağlayın. 2. gün kabuklardan birinin tadına bakın. Acılığı tamamen gitmişse reçel yapmaya hazır duruma gelmiştir.Tatlanan kabukları sudan çıkarın. biraz bekletin ki, suyu süzülsün.Tencereye turunçları koyup şekeri koydum bir gece beklettim ertesi günü biraz sulandı 2 bardak daha su ilave edip kaynattım 45 dakika kadar kaynadı .Ben en büyük ocakta, kısık ateşte pişirdim. Ara sıra üstte kalan kabukların şekere temas etmesi için bastırdım.Ocaktan almadan evvel turunç suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. ipleri kesip turunçları sıyırın kaynar şekilde kavonozlara koyup kapağını kapatıp ters koyun vakumlansın (reçeliniz az ise bune gerek yok ) az ise soğuduğunda kavanoza koyun
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
17 yorum:
elinize sağlık leziz görünüyor
Yapımı biraz zahmetlide olsa bu lezzete deger.Elinize saglık.İyi günlerde tükedin...
Ellerine saglik arkadasim harika görünüyor ..
Elinize saglik turunc receli hic denemedim cokda cesaret edemiyorum ama cok nefis gorunuyor sizde
Ellerinize sağlık
Ellerinize saglik.. biraz zahmetli bir recel.. www.filizza.blogspot.com
Ellerinize sağlık nefisss görünüyor …
Hiç denemedim ama eminim ki tadı şahanedir…
Sevgilerimi bıraktım…
Turunç reçelinin mayhoş tadını çok severim biraz zahmetli olsa da nefis bir lezzet çıkıyor ortaya reçel tarifleri benim soframın olmazsa olmazı nefis ellerine sağlık sevgiler
Ellerinize sağlık daha önce yorum yaptığımı hatırlıyorum ama sanırım telefondan bırakılan yorumlar ulaşmıyor anlamadım sebebini…
Turunç reçelini hiç denemedim ama nefis görünüyor…
Sevgilerimle afiyetler olsun…
Çok severim, elinize sağlık :)
sof
ralara hem renk hem tat bırakan tatlı süperr
Eline sağlık Müjgan hanım..ben baya bi alıştım turunç reçeline artık kolay geliyor..ama tadı süper..sevgiler..:)
Hep denemek istediğim bir reçeldi,Müjgan'cım.Ellerine sağlık.
Ayy bayılırım Mersin'de çok yapılır zahmetlidir ama ben çok severim ellerine sağlık. Sevgiler blogkizsalseyler
Bende şu anda yapıyorum. .tatlanmalarını bekliyorum.. Sizinkiler pırıl pırıl olmuşlar. .inşallah benimkiler de öyle olur. . Elinize sağlık. .♥
sayfama gelip yorum bıraktığınız için çok teşekkürler arkadaşlar
İlk kez kıbrıstan gelmişti bana bu lezzet bir daha unutamadım siz ne güzel yapmışsınız elinize sağlıkk sevgilerr....
Yorum Gönder