9 Mayıs 2015 Cumartesi

SÜTLÜ TAVUKLU BÖREK




MALZEMELER
5 yufka 
1 tavuk göğsü 
1 kilo süt
3 yumurta
yarım su bardağından az fazla sıvı yağ 
tuz,karabiber
üzeri için kaşar peyniri rendesi 

YAPILIŞI

tavuk göğsünü haşlayın ve tiftikleyin .derince bir kabın içine ,yufkaları küçük küçük parçalayın üzerine süt,yumurta ,tavuk,yağ,tuz,karabiber koyup karıştırın üzerini kapatıp dolaba kaldırın bu işlemi akşamdan yapın sabaha kadar dolapta beklesin sabah sütü çekmiş olacak yağlanmış tepsiye  harcı boşaltın eşit bir şekilde dağıtın 200 derece ısınmış fırında pişirin kızarmaya başladığında kaşar peynirlerini serpin tekrar fırına verin kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında kalsın .sıcak tüketin 
AFİYET OLSUN 










3 yorum:

nahide zereyak dedi ki...

Tavuklu böreği çok severim.. Böylesini denememiştim.. Çok güzel güzel görünüyor... Ellerinize sağlık...:)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

epeydir tavuklu börek yapmadım yufkayla da çok yakışıyor.
Ellerine sağlık canım.

nergis mevsimi dedi ki...

Hem yemek hem börek :) eline sağlık Müjgan'cığım.