MALZEMELER
5 yufka
1 tavuk göğsü
1 kilo süt
3 yumurta
yarım su bardağından az fazla sıvı yağ
tuz,karabiber
üzeri için kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
tavuk göğsünü haşlayın ve tiftikleyin .derince bir kabın içine ,yufkaları küçük küçük parçalayın üzerine süt,yumurta ,tavuk,yağ,tuz,karabiber koyup karıştırın üzerini kapatıp dolaba kaldırın bu işlemi akşamdan yapın sabaha kadar dolapta beklesin sabah sütü çekmiş olacak yağlanmış tepsiye harcı boşaltın eşit bir şekilde dağıtın 200 derece ısınmış fırında pişirin kızarmaya başladığında kaşar peynirlerini serpin tekrar fırına verin kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında kalsın .sıcak tüketin
AFİYET OLSUN
3 yorum:
Tavuklu böreği çok severim.. Böylesini denememiştim.. Çok güzel güzel görünüyor... Ellerinize sağlık...:)
epeydir tavuklu börek yapmadım yufkayla da çok yakışıyor.
Ellerine sağlık canım.
Hem yemek hem börek :) eline sağlık Müjgan'cığım.
Yorum Gönder