MALZEMELER
Hamur için:
1 su bardağı Su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un
Unu azar azar eklerseniz ve hamur elinize yapışmayı bırakınca un eklemeyi keserseniz, hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olacaktır.
Yağlamak için
1 paket tereyağı veya margarin oda sıcaklığında
Üstüne sürmek için
1 adet yumurta sarısı
iç malzemeler
yarım kilo kuş başı et
Hazırlanışı :
Hamuru yoğurun ve eşit iki parçaya ayırın. 10-15 dakika dinlendirin.
.Bundan sonra bir parça üzerinden tarif edeceğim uygulama aynen ikinci hamur için de uygulanacaktır. O nedenle tarifi ilk hamur parçası üzerinden vereceğim.
Hamuru merdane yardımı ile açabildiğiniz kadar açın. Tereyağını eşit altı parçaya ayırın ve birinci tereyağı parçasını açtığınız hamurun üzerine elinizle yayın. Yayarken bir yandan da hamuru elinizle büyütmeye çalışn.. Bu işlem bittikten sonra, hamurun karşılıklı kenarlarını birbirinin üstüne gelecek şekilde katlayın. Hamurunuz kare şeklinde toparlanmış bir şekil alacak. Bu şekilde dolaba koyacağınız hamur, ikinci parçaya aynı işlemi yapıp bitirinceye kadar dolapta beklesin.
İkinci parçaya aynı işlemi yapıp dolaba kaldırdığınızda birinci hamur parçasını dolaptan çıkarın ve tekrar tezgahta merdane ile büyütün. Tekrar üstüne tereyağı sıvayıp katlayın ve tekrar dolaba kaldırın. Bu işlemi bir kez daha yapın. Yani hamuru üç kere yağlayıp dolaba koymuş olacaksınız. Son seferinde dolapta yarım saat kadar bekletin.
Hamuru son defa tezgah üzerinde merdane ile dikdörgen şeklinde açın ve her biri kare şeklinde milföy hamuru büyüklüğünde olacak şekilde kesin.
Kestiğiniz kare parçalara etli iç koyup, bohça şeklinde sarın.
Böreklerin üstüne yumurta sarısı sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Mümkün olduğu kadar sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.
2 adet patates tavla zarı şeklinde doğranmış,
2 adet havuç tavla zarı şeklinde doğranmış,
1 su bardağı bezelye,
1 adet doğranmış kuru soğan,
2 adet havuç tavla zarı şeklinde doğranmış,
1 su bardağı bezelye,
1 adet doğranmış kuru soğan,
sıvı yağ tuz kara biber salça
bu malzemeleri pişirip böreğimizin içini hazırda bekletelim
Hazırlanışı :
Hamuru yoğurun ve eşit iki parçaya ayırın. 10-15 dakika dinlendirin.
.Bundan sonra bir parça üzerinden tarif edeceğim uygulama aynen ikinci hamur için de uygulanacaktır. O nedenle tarifi ilk hamur parçası üzerinden vereceğim.
Hamuru merdane yardımı ile açabildiğiniz kadar açın. Tereyağını eşit altı parçaya ayırın ve birinci tereyağı parçasını açtığınız hamurun üzerine elinizle yayın. Yayarken bir yandan da hamuru elinizle büyütmeye çalışn.. Bu işlem bittikten sonra, hamurun karşılıklı kenarlarını birbirinin üstüne gelecek şekilde katlayın. Hamurunuz kare şeklinde toparlanmış bir şekil alacak. Bu şekilde dolaba koyacağınız hamur, ikinci parçaya aynı işlemi yapıp bitirinceye kadar dolapta beklesin.
İkinci parçaya aynı işlemi yapıp dolaba kaldırdığınızda birinci hamur parçasını dolaptan çıkarın ve tekrar tezgahta merdane ile büyütün. Tekrar üstüne tereyağı sıvayıp katlayın ve tekrar dolaba kaldırın. Bu işlemi bir kez daha yapın. Yani hamuru üç kere yağlayıp dolaba koymuş olacaksınız. Son seferinde dolapta yarım saat kadar bekletin.
Hamuru son defa tezgah üzerinde merdane ile dikdörgen şeklinde açın ve her biri kare şeklinde milföy hamuru büyüklüğünde olacak şekilde kesin.
Kestiğiniz kare parçalara etli iç koyup, bohça şeklinde sarın.
Böreklerin üstüne yumurta sarısı sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Mümkün olduğu kadar sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.
7 yorum:
Ellerine sağlık canım.
Benim de annecim çok yapardı bu hamurla kıymalı alt üst böreği de yapardı :)) Eline sağlık Müjgancım :)))
ablacım eline sağlık. süper olmuş.
Çok teşekkürler ablam
Teşekkürler haticecim
Teşekkürler haticecim
Çok teşekkürler ablam
Yorum Gönder