24 Ekim 2015 Cumartesi

TARHANALI EKŞİLİ PATLICAN



MALZEMELER

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet büyük boy çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 5 diş sarmısak
  • yarım türk kahvesi fincanı  sirke
  • 2 çorba kaşığı tarhana
  • 1 çorba kaşığı un
  •  zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber





YAPILIŞI


Patlıcanlar küçük olmayan küpler halinde doğranır. Diğer tüm sebzeler de patlaıcanlarla aynı boyda doğranır. Doğranan tüm sebzeler, çiğ olarak bir fırın kabına alınır. Fırın kabındaki sebzelerin üzerine tarhana , sirke, zeytinyağı tuz ve karabiber serpilir. Tüm malzemeler birbiri ile harmalanır.tepsiye yayılır üzerine un serpilir  180 derece ısıtılmış fırında, 40 dakika  pişirilir
afiyet olsun 
kırmızı biberim yoktu koyamadım ama siz koyun onun vereceği lezzet bi başka oluyor










15 yorum:

Nurdan Özden dedi ki...

Çok nefis görünüyor :)) eline sağlık Müjgancım :)))

SEVILAY UÇAK dedi ki...

Tarhana yı bu şekilde kullanmak hiç aklıma gelmemişti. Ellerine sağlık ablacığım . Mutlaka deneyeceğim çok değişik geldi 😊

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Teşekkürler nurdancim

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

TeşekkürlerÇok hafif bir yemek ben çok sevdim sevilaycim

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Teşekkürler nurdancim

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, ellerinize sağlık.

Saygılar.

muhabbetsofrasi dedi ki...

Herhangi bir sirke olur mu

Özgen dedi ki...

Değişik harika bir yorum elinize sağlık sevgiler

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Teşekkürler saygı benden

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Ben üzüm sirkesi kullandım

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Çok teşekkürler

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Çok teşekkürler

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Ben üzüm sirkesi kullandım

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Teşekkürler saygı benden