MALZEMELER
- 3 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük boy kırmızı biber
- 1 adet büyük boy çarliston biber
- 2 adet domates
- 5 diş sarmısak
- yarım türk kahvesi fincanı sirke
- 2 çorba kaşığı tarhana
- 1 çorba kaşığı un
- zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Patlıcanlar küçük olmayan küpler halinde doğranır. Diğer tüm sebzeler de patlaıcanlarla aynı boyda doğranır. Doğranan tüm sebzeler, çiğ olarak bir fırın kabına alınır. Fırın kabındaki sebzelerin üzerine tarhana , sirke, zeytinyağı tuz ve karabiber serpilir. Tüm malzemeler birbiri ile harmalanır.tepsiye yayılır üzerine un serpilir 180 derece ısıtılmış fırında, 40 dakika pişirilir
afiyet olsun
kırmızı biberim yoktu koyamadım ama siz koyun onun vereceği lezzet bi başka oluyor
15 yorum:
Çok nefis görünüyor :)) eline sağlık Müjgancım :)))
Tarhana yı bu şekilde kullanmak hiç aklıma gelmemişti. Ellerine sağlık ablacığım . Mutlaka deneyeceğim çok değişik geldi 😊
Teşekkürler nurdancim
TeşekkürlerÇok hafif bir yemek ben çok sevdim sevilaycim
Teşekkürler nurdancim
Merhabalar, ellerinize sağlık.
Saygılar.
Herhangi bir sirke olur mu
Değişik harika bir yorum elinize sağlık sevgiler
Teşekkürler saygı benden
Ben üzüm sirkesi kullandım
Çok teşekkürler
Çok teşekkürler
Ben üzüm sirkesi kullandım
Teşekkürler saygı benden
Yorum Gönder