27 Aralık 2015 Pazar

MANDALİNA REÇELİ



MALZEMELER
1 kilo küçük mandalina
750 grm şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı mandalina suyu
yarım limon
karanfil 15 tane

YAPILIŞI
kabuk reçellerde önce acısını çıkarma işlemi yapmalıyız. tencereye mandalinaları koydum üzerine su doldurdum kapağını kapatmadan 24 saat beklesin suyunu süzelim tekrar su dolduralım 24 saat daha bekletiyoruz sürenin sonunda suyunu süzüp, şekerini ilave ediyoruz sabaha kadar bekletiyoruz sabah  üzerine 2 bardak su ve bir bardak mandalina suyunu ve karanfilleri ilave edip kaynatıyoruz 25 dakika kadar kaynatıp limon sıkıyoruz 5 dakikada öyle kaynasın ocağı kapatalım soğuduğunda kavanoza koyalım

NOT: reçelin kıvamını anlamak için porselen tabağa damlatın reçel dağılmıyorsa olmuştur


AFİYETOLSUN

2 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

ilk defa gördüm canım ellerine sağlık mutlu yıllar..

mutfagabuyrun dedi ki...

ben denemedim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.