malzemeler
1 kilo ince biber
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytin yağ
Yarim su bardağı su
2 yemek kaşığı tursuluk tuz
1 baş sarimsak
Yapılışı
Biberlerin saplarını ayıklayıp yıkadım suyu süzülünce kuruladım . Tencereye sarimsak haric tüm malzemeyi koyup kaynatalim kaynayan suya azar azar biber koyup rengi degisene kadar pişirelim kevgirle alalım tüm biberleri bu sekilde yapalim .soğuduğunda kavanozlara sıkı bir sekilde yerlestirelim aralarina soyup doğradıgimiz sarimsaklardan koyup kalan sostan koyalim uzerine. Ben kavanoz kapaklarini kaynattim kuruladım kapattım ters cevirdim vakumladim bu sekilde yapinca buzdolaba koymaya gerek kalmıyor
5 yorum:
Afiyetle tüketin....
ellerine sağlık müjgan hanımcım afiyetle yiyin
saadet uslu teşekkürler
susam çörek otu çok teşekkür ederim
Çok teşekkürler
Çok teşekkürler
Yorum Gönder