4 Haziran 2010 Cuma

SİNKONTA


Sinkonta ege yöresine ait hafif bir yaz yemeği kışında bal kabağı ile etli yapılıyormuş ben denemedim henüz etlisini, adına bakıpta zor bir yemek sanmayın, ama lezzetli birde diyet yapıyorsanız tam sizin için güzel bir alternatif
MALZEMELER
3 tane kabak
2 patates ( isterseniz)
2 tane kuru soğan
2 biber
3 domates
1 yemek kaşıği salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
yarım limon suyu
zeytin yağ ve tuz
YAPILIŞI
Patatesleri soyup halka şeklinde kesip tencereye dizin kabakları aynı şekilde sıralayın üzerine soğan ve biberleri en üstüne domateslerin kabuklarını soyup doğrayın 1 yemek kaşığı salça sulandırın içine zeytin yağ ,kuru nane, limon, tuz ekleyip tencereye dökün kısık ateşte pişirin

AFİYETOLSUN

2 yorum:

Huriye dedi ki...

Ismi degisik ama malzemeler bilindik ellerine saglik ablacim hos bir yemek olmus,sevgiler...

Adsız dedi ki...

günaydin ablacigim uzun zaman oldu görüsmeyeli son dönem hayatimda cok seyler oldu bu yüzden blogla ilgilenemedim
bak ama uca uca geldim sana :))))

sayfan cok hos olmus herkes blogspota geciyor blogcudan daha mi iyi ablacigim

muhtesem bir yemek yapmisin hic duymamistim bunu deneyecegim ellerine saglik

regaip kandilin mübarek olsun
sevgilerimle
ugurbocegi1