Malzemeler: Yarım kg. çıntar (bir tür mantar)
1 tane iri kuru soğan, 5 diş sarımsak , tuz, zeytinyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı: Çıntarlar yıkayıp 10 dakika haşladım süzdüm sonra doğranır. Zeytinyağda soğan,sarımsak kavrulur ve tuz eklenir. Doğranmış çıntarlar karıştırılıp tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavrulur .
1 tane iri kuru soğan, 5 diş sarımsak , tuz, zeytinyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı: Çıntarlar yıkayıp 10 dakika haşladım süzdüm sonra doğranır. Zeytinyağda soğan,sarımsak kavrulur ve tuz eklenir. Doğranmış çıntarlar karıştırılıp tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavrulur .
4 yorum:
başlığı görünce çıntar neki dedim ama mantarmış.mantar hiç yemediğim için sanırım bılemedim.eminim tadı güzeldir arkadaşım.sevgiler.
Üffff
nasılda severim çıntarı
hele kızartmasını üzerine limon sıkarak yemesi nefis olur .
Ellerine sağlık canım.....
hiç bilmediğim bir lezzet:)merak ettim,ellerine sağlık canım
çok öpüyorum
Leziz görünüyor ama hiç denemedim,ellerine saglik canim ablam.
Yorum Gönder