24 Aralık 2010 Cuma

ÇINTAR KAVURMASI

Malzemeler: Yarım kg. çıntar (bir tür mantar)
1 tane iri kuru soğan, 5 diş sarımsak , tuz, zeytinyağ, 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı: Çıntarlar yıkayıp 10 dakika haşladım süzdüm sonra doğranır. Zeytinyağda soğan,sarımsak kavrulur ve tuz eklenir. Doğranmış çıntarlar karıştırılıp tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte kavrulur .

ben ilk kez yaptım çıntar bir dahaki sefer kızartmasını yapayım artık gelecek yıl yaparım mangalda da güzel oluyormuş denemek lazım .bazı yerlerde melki deniyor izmirde çıntar diye satılıyor



4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

başlığı görünce çıntar neki dedim ama mantarmış.mantar hiç yemediğim için sanırım bılemedim.eminim tadı güzeldir arkadaşım.sevgiler.

mandalincikmazi dedi ki...

Üffff
nasılda severim çıntarı
hele kızartmasını üzerine limon sıkarak yemesi nefis olur .
Ellerine sağlık canım.....

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

hiç bilmediğim bir lezzet:)merak ettim,ellerine sağlık canım
çok öpüyorum

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Leziz görünüyor ama hiç denemedim,ellerine saglik canim ablam.