bu gün kanal 35 ağız tadıyla programındaydım ekmek dolması ve leblebi helvası, yaptım supriz olarakta zeytinyağlı yaprak sarma güzel keyifli bir program oldu ,idil hanıma ve emeği geçenlere teşekkürler
MALZEMELER
1 Tane dolmalık ekmek
1 Tane dolmalık ekmek
200 gram kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber
maydanoz
2 Tane patates
yarım kahve fincanı sıvı yağ
YAPILIŞI
Dolmalık ekmeğiniz 2 gün önceden alın bayatlasın o zaman içini rahat boşaltırsınız.
Ekmeğin içini boşaltalım ,tavaya yağı soğanı , kıymayı koyup kavuralım,daha sonra salçayı
Tuzu kara biberi ve ekmek içinide ilave edip kavuralım son olarak ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım. Bir kase sıcak suyun içine, yarım fincan sıvı yağ koyup,Ekmeğin içini kaşıkla ıslatalım,kavurduğumuz malzemeyle dolduralım kestiğimiz kapağı üzerine kapatalım.
Tencerenin dibine kalın dilimlenmiş patatesleri sıralayın ,üzerine ekmeği koyun.yağlı suyla dışınıda ıslatalım
. Kalan suyu patatesleri geçmeyecek şekilde tencereye boşaltın.15 dakika ekmek yumuşasın patatesler pişsin ocağınızı kapatın.
not :patatesleri ekmek suya temas diye koyuyoruz.pasta gibi kesip servis yapın,yanına ayran yakışıyor.
AFİYETOLSUN
LEBLEBİ HELVASI
MALZEMELER
2.5 su bardağı leblebi rondada öğütülmüş
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı kaynar su
100 grm tereyağ
yarım fincan sıvı yağ
YAPILIŞI
şekeri derin bir kase içine koyalım üzerine kaynar suyu boşaltalım karıştıralım erisin
teflon tavaya tere yağ ve sıvı yağı koyalım erisin robottan geçirip elediğimiz leblebi ununu ilave edelim kısık ateşte kavuralım ocak açık olursa birden yanıyor 10 dakika yeterli şekerli suyu koyup hızlı hızlı karıştıralım suyunu çektirelim ve ocağı kapatalım yemek kaşığı ile şekil verip servis tabağına dizelim veya sitreşle kapladığınız küçük bir tepsiye dökün soğuduğunda ters çevirip sitreci alın dilimleyin
AFİYET OLSUN
19 yorum:
Emeğine sağlık Müjgancım :))
Canım ellerine sağlık hepsi çok leziz görünüyor.Helva hakkında bir sorum olcaktı Leblebinin cinsi fark ediyormu.Biliyorsunuz bir çok çeşidi var yoksa sadece tuzsusz sarı leblebi.Ellerinize sağlık.
güloanne gülten bildiğimiz sarı leblebi
teşekkür ederim
Ekmek dolması ilginç ve güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
ekmek dolmasının çok az farklısını yemiştim daha önce, çok beğenmiştim , eminim bu da çok güzel . Ellerinize sağlık , sevgiler ...
Ellerine sağlık ablam, harika tarifler hepside!!!
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar..
Ellerinize sağlık heps güzel görünüyor ama benim favorim helva oldu çok ama çok severim …
Sevgilerimle…
ellerinize saglık hepside müthiş görünüyor
Leblebili tarifiniz çok ilginç deneyeceğim mutlaka emeklerinize ellerinize sağlik
Hepsi şahane olmuş. Favorim helva. Harika bir tarif. Ellerinize sağlık.
Sevgiler
başarıların devamını dilerim hepsi şahane elinize sağlık
Leblebi helvası çok degişik. ilk fırsatta deneyecegim.Elinize saglık.
Ekmek dolmasını bende porsiyonluk yaptım..Leblebiyide kuru tuzlu pastada öğüterek kullandım ama helva şeklinde aklıma gelmedi için...Gerçekten ince bir ayrıntı ellerinize sağlık sevgilerimle.
Ellerinize sağlık,ekmek dolmasını annem yapardı biz küçükken,leblebi helvasını ilk defa duydum.
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
helvayı çok severim ama leblebi helvasını hiç yemedim helva seven ben leblebi helvasını da seveceğimi düşünüyorum ellerinize sağlık
Ekmek dolmasini biliyorum ama leblebi helvasini hic duymamistim denicem
İnsanlar un bulamayınca demek ki leblebiden helva yapmış.
Zor şartlar insanları nasıl da yaratıcı olmaya zorluyor.
Yorum Gönder