5 Şubat 2015 Perşembe

ekmek dolması ve leblebi helvası



bu gün kanal 35 ağız tadıyla programındaydım ekmek dolması ve leblebi helvası, yaptım supriz olarakta zeytinyağlı yaprak sarma güzel keyifli bir program oldu ,idil hanıma ve emeği geçenlere teşekkürler



MALZEMELER

1 Tane dolmalık ekmek
200 gram kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz ,karabiber
maydanoz
2 Tane patates
yarım kahve fincanı sıvı yağ
YAPILIŞI

Dolmalık ekmeğiniz 2 gün önceden alın bayatlasın o zaman içini rahat boşaltırsınız.
Ekmeğin içini boşaltalım ,tavaya yağı soğanı , kıymayı koyup kavuralım,daha sonra salçayı
Tuzu kara biberi ve ekmek içinide ilave edip kavuralım son olarak ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştıralım ocağı kapatalım. Bir kase sıcak suyun içine, yarım fincan sıvı yağ koyup,Ekmeğin içini kaşıkla ıslatalım,kavurduğumuz malzemeyle dolduralım kestiğimiz kapağı üzerine kapatalım.
Tencerenin dibine kalın dilimlenmiş patatesleri sıralayın ,üzerine ekmeği koyun.yağlı suyla dışınıda ıslatalım 
. Kalan suyu patatesleri geçmeyecek şekilde tencereye boşaltın.15 dakika ekmek yumuşasın patatesler pişsin ocağınızı kapatın.

not :patatesleri ekmek suya temas diye koyuyoruz.pasta gibi kesip servis yapın,yanına ayran yakışıyor.
AFİYETOLSUN






LEBLEBİ HELVASI 


 MALZEMELER   

2.5 su bardağı leblebi  rondada öğütülmüş
2 su bardağı şeker
3,5 su bardağı  kaynar su 
100 grm tereyağ
yarım fincan  sıvı yağ 
YAPILIŞI
şekeri derin bir kase içine koyalım  üzerine kaynar suyu boşaltalım karıştıralım erisin
teflon tavaya tere yağ ve sıvı yağı koyalım erisin robottan geçirip elediğimiz leblebi ununu ilave edelim kısık ateşte kavuralım ocak açık olursa birden yanıyor 10 dakika yeterli  şekerli suyu koyup hızlı hızlı karıştıralım  suyunu çektirelim ve ocağı kapatalım yemek kaşığı ile şekil verip servis tabağına dizelim veya sitreşle kapladığınız küçük bir tepsiye dökün soğuduğunda ters çevirip sitreci alın dilimleyin 
AFİYET OLSUN 







19 yorum:

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Emeğine sağlık Müjgancım :))

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık hepsi çok leziz görünüyor.Helva hakkında bir sorum olcaktı Leblebinin cinsi fark ediyormu.Biliyorsunuz bir çok çeşidi var yoksa sadece tuzsusz sarı leblebi.Ellerinize sağlık.

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

güloanne gülten bildiğimiz sarı leblebi
teşekkür ederim

İnci Çelik dedi ki...

Ekmek dolması ilginç ve güzel bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

ekmek dolmasının çok az farklısını yemiştim daha önce, çok beğenmiştim , eminim bu da çok güzel . Ellerinize sağlık , sevgiler ...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık ablam, harika tarifler hepside!!!

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel gözüküyorlar..

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Ellerinize sağlık heps güzel görünüyor ama benim favorim helva oldu çok ama çok severim …
Sevgilerimle…

gülmutfagim dedi ki...

ellerinize saglık hepside müthiş görünüyor

ARZU'NUN LEZZET ADASI dedi ki...

Leblebili tarifiniz çok ilginç deneyeceğim mutlaka emeklerinize ellerinize sağlik

birgulunlezzetleri dedi ki...

Hepsi şahane olmuş. Favorim helva. Harika bir tarif. Ellerinize sağlık.
Sevgiler

icimdeki yolculuk dedi ki...

başarıların devamını dilerim hepsi şahane elinize sağlık

hunerlieller dedi ki...

Leblebi helvası çok degişik. ilk fırsatta deneyecegim.Elinize saglık.

akasyakokusu dedi ki...

Ekmek dolmasını bende porsiyonluk yaptım..Leblebiyide kuru tuzlu pastada öğüterek kullandım ama helva şeklinde aklıma gelmedi için...Gerçekten ince bir ayrıntı ellerinize sağlık sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık,ekmek dolmasını annem yapardı biz küçükken,leblebi helvasını ilk defa duydum.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

zeymurancafee dedi ki...

helvayı çok severim ama leblebi helvasını hiç yemedim helva seven ben leblebi helvasını da seveceğimi düşünüyorum ellerinize sağlık

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Ekmek dolmasini biliyorum ama leblebi helvasini hic duymamistim denicem

Bahceperim dedi ki...

İnsanlar un bulamayınca demek ki leblebiden helva yapmış.
Zor şartlar insanları nasıl da yaratıcı olmaya zorluyor.