28 Ocak 2016 Perşembe

ANALI KIZLI


ben egeliyim bu yemek benim yöremin yemeği değil ama değişik lezzetler denemeyi seviyorum  biraz kendimden bi şeyler ekleyerek yaptım analı kızlıyı  bulgura kıyma koymuyorum daha hafif oluyor limon ve nane ayrı bir lezzet veriyor 

 MALZEMELER
dışı için
1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı ince bulgur
yarım su bardağı irmik
tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı un

içi için
yağ
200 gram kıyma
1 soğan
10 dal kadar maydanoz
tuz kara biber

zeytin yağ
1 su bardağı nohut
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
1 limon suyu
1 yemek kaşığı tere yağ en son aşamada 1 tatlı kaşığı kuru nane

YAPILIŞI
öncelikle nohutumuzu haşlayalım  hazırda beklesin ,sonra iç malzemeyi hazırlayalım kıyma ve soğan kavrulsun tuz karabiber en son kıyılmış maydanozu koyup karıştıralım .bulgur ve irmiği ıslatalım üzerini geçecek kadar kaynar su ile .kabardıktan sonra içine 1 yumurta 2 yemek kasığı un tuz koyup yoğuralım iyice sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini açalım ve soğuyan kıyma ile dolduralım kapatalım nazık haraketlerle  bunlar anaları oldu  ,birazda daha küçüklerini yuvarlayalım bunlar da kızı olacaklar :)
tencerele zeytin yağ koyalım soğanları doğrayıp ilave edelim kavrulsun üzerine salçaları ilave edelim 1 kilo kadar su yada et suyu  koyalım su kaynayınca nohutları  ilave edelim biraz kaynasın köfteleri atalım bu aşamada çok kaynatmayın dağılabilir bir küçük tavaya 1 yemek kaşığı tere yağ koyalım eriyince 1 tatlı kaşığı  kuru nane ilave edip yemeğimizin üzerine 1 limonun suyunuda ilave edip ocağı kapatalım
 afiyet olsun





1 yorum:

Mutfak felsefem Hatice Yüksel dedi ki...

Çok severim. . Elinize sağlık. . Nefis görünüyor. .