ben egeliyim bu yemek benim yöremin yemeği değil ama değişik lezzetler denemeyi seviyorum biraz kendimden bi şeyler ekleyerek yaptım analı kızlıyı bulgura kıyma koymuyorum daha hafif oluyor limon ve nane ayrı bir lezzet veriyor
MALZEMELER
dışı için
1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı ince bulgur
yarım su bardağı irmik
tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
içi için
yağ
200 gram kıyma
1 soğan
10 dal kadar maydanoz
tuz kara biber
zeytin yağ
1 su bardağı nohut
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
1 limon suyu
1 yemek kaşığı tere yağ en son aşamada 1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
öncelikle nohutumuzu haşlayalım hazırda beklesin ,sonra iç malzemeyi hazırlayalım kıyma ve soğan kavrulsun tuz karabiber en son kıyılmış maydanozu koyup karıştıralım .bulgur ve irmiği ıslatalım üzerini geçecek kadar kaynar su ile .kabardıktan sonra içine 1 yumurta 2 yemek kasığı un tuz koyup yoğuralım iyice sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini açalım ve soğuyan kıyma ile dolduralım kapatalım nazık haraketlerle bunlar anaları oldu ,birazda daha küçüklerini yuvarlayalım bunlar da kızı olacaklar :)
tencerele zeytin yağ koyalım soğanları doğrayıp ilave edelim kavrulsun üzerine salçaları ilave edelim 1 kilo kadar su yada et suyu koyalım su kaynayınca nohutları ilave edelim biraz kaynasın köfteleri atalım bu aşamada çok kaynatmayın dağılabilir bir küçük tavaya 1 yemek kaşığı tere yağ koyalım eriyince 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edip yemeğimizin üzerine 1 limonun suyunuda ilave edip ocağı kapatalım
afiyet olsun
1 yorum:
Çok severim. . Elinize sağlık. . Nefis görünüyor. .
Yorum Gönder